باسمه تعالی
باسلام
در فضلیت شهر قـم و اهل آن روایات بـى شمارى وجـود دارد. علامه بزرگوار شهید قاضـى نـورالله شـوشتـرى در ایـن زمینه مـى گـویـد:
اخبارى که درفضلیت قم و اهل قـم از رسول خدا(ص) و ائمه اطهار (علیهم السلام) روایت شـده, فراوان است. از ایـن رو به ذکر گزیده اى از آنها مى پردازیم:
پیامبر(ص) فرمـود: هنگامـى که به آسمان چهارم برده شدم به گنبدى از لولـو که چهار رکـن و چهار در داشت و گویا از حریر سبز بود, نگریستم. گفتـم: جبرئیل ایـن گنبـدى که بهتر از آن را در آسمان چهارم نـدیـده ام چیست؟
جبرئیل گفت: محبـوبـم محمـد, ایـن صـورت شهرى است که بـدان قـم گـویند.در آن بندگان مـومـن خـدا جمع مـى شـوند و منتظر محمـد و شفاعتـش در روز قیامت و حسابرسـى هستند. بر آنان غم و انـدوه و نـاراحتیها و نـاخشنـودیها وارد مـى شـود.
در صـورتـى که مقصـود از ایمان ذکـر شـده در روایت بـالا, ایمان واقعى و مـومنان راستیـن باشـد, نمى تـوان برداشت کرد که تمامـى افرادى که در شهر قـم هستند, همگـى بنده مـومـن خدا مـى باشند.
چـون افراد بى قید وبند همیشه از صدر اسلام تاکنـون در ایـن شهر بـوده اند و به سبب گناه و معصیت خـویـش, اسباب نزول بلا بر ایـن مکان مقدس را فراهم مى کرده اند. در روایتى به فراهـم بودن اسباب بلا بـر اهل قـم در زمان امام رضـا(ع) اشـاره شـده است. در ایـن روایت مى خوانیم: شخصى به نام زکریاى قمى عرض کرد: مولاى مـن, مـى خـواهـم از محلـى که خاندانـم در آنجا هستند, به جایـى دیگر بـروم; چـون مـردم سفیه بسیـار شـده اند.
امام فرمود: ایـن کار را نکـن زیرا بلاها به واسطه تو از اهل قم دفع مـى شـود, چنـانکه بلا از مـردم بغداد به وسیله ابـوالحســـن کاظم دفع مى گردد.
درباره این سایت